Su kiekviena diena aktualesnės tampa žmonių sveikatos problemos, augantis aplinkos užterštumas, todėl daugėja tų, kurie nusprendžia pasirinkti ekologišką gyvenimo būdą ir ekologiškus maisto produktus.  

NATŪRALIŲ PRODUKTŲ VARTOJIMAS - VIENAS SVARBIAUSIŲ PASIRINKIMŲ, LEMIANTIS NE TIK GERESNĘ JŪSŲ IR JŪSŲ VAIKŲ SAVIJAUTĄ, SUMAŽEJUSIĄ LIGŲ RIZIKĄ, BET IR MAŽESNĘ ŽALĄ APLINKAI.


Pasirinkę ekologišką gaminį Jūs pasirenkate:


   

Sveiką maistą, turintį daugiau gyvybiškai svarbių medžiagų nei įprastiniame.

Maistą, gaunamą iš patikimų šaltinių (tai užtikrina produkciją sertifikuojanti įmonė).

Bent kartą per metus ekologinės gamybos dalyviai yra nuodugniai patikrinami, siekiant įsitikinti, kad jie laikosi ekologinei gamybai nustatytų taisyklių.

Maistą be genetiškai modifikuotų produktų ir jų sudėtinių dalių.

Genetiškai modifikuoti organizmai  draudžiami ekologiškų pašarų ir ekologiško maisto gamyboje.

Maistą, neužterštą pesticidasi ar kitais chemikalais.

Ekologiško maisto perdirbime negalima naudoti dirbtinių aromatinių medžiagų, dažiklių arba saldiklių, skonio stipriklių. 


   


 Ekologiškų žemės ūkio ir maisto produktų gamyboje leidžiama naudoti tik leistinas priemones, reikalaujama augalus ir gyvulius auginti pagal
patvirtintas taisykles, gamyboje taikyti specialias procedūras.


Tai taikoma tiek Lietuvoje pagamintiems, tiek importuotiems ekologiškiems produktams.

Tokie patikrinimai leidžia užtikrinti, kad perkamų produktų, pažymėtų kaip ekologiški, gamyba iš tiesų tausos aplinką, tenkins gyvulių gerovės sąlygas, bus naudinga kaimo bendruomenėms, o ilgalaikėje perspektyvoje ir jums patiems. 

SKANŲ MAISTĄ, KURIO SKONIS NATŪRALUS IR BE SKONIO STIPRIKLIŲ!



ekologija, EKOLOGIŠKA DUONA, ekologiški produktai, Ekologiškas maistas, SVEIKA, NATŪRALU,
ekologinis ūkis, Ekologiški Birūs Produktai, grūdai, sėklos, dribsniai, kruopos, EKOLOGIŠKOS daržovės, vaisiai,
Sveika mityba, sveika gyvensena, elektroninė parduotuvė, eko KRAUTUVĖLĖ