Ekologiški burnočių grūdai 2,95 EUR (500 g)

   

Savo gydomąja galia burnočiai prilygsta ženčeniui, o pagal maistinę vertę lenkia visas augalijos rūšis. Burnočio grūdai pasižymi riešutų skoniu, valgomi virti, skrudinti, spraginti, traiškyti ar sumalti į miltus. Burnočiai - lengvas, greitai įsisavinamas maistas.

 

Paruošimas: prieš virdami kruopas nuplaukite ir virkite apie 30 min. Kruopų vandens santykis - 1:2. Jei virsite saldžią košę su vaisiais, vietoj vandens naudokite kokosų pieną, santykiu 1:3

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1565 kJ/374 kcal; riebalai - 6,50 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 1,70 g; angliavandeniai - 56,8 g, iš kurių cukrų - 1,7 g; baltymai - 14,5 g, druska - 0,01 g.

 


Ekologiški kynvos grūdai 5,50 EUR (500 g)

   

Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.

 

Paruošimas: kynvas perplaukite tekančiu vandeniu. Virkite vandenyje santykiu 2:5 25 min. Arba galite virti 20 min ir paskrudinti kynvas keptuvėje, kad būtų itin traškios.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1539 kJ/368 kcal; riebalai - 6,01 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,71 g; angliavandeniai - 57,1 g, iš kurių cukrų - 1,34 g; baltymai - 14,1 g, druska - 0,01 g.


Ekologiški raudonosios kynvos grūdai 5,50 EUR (500 g)

   

Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Raudonosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.


Paruošimas: kynvas nuplaukite šaltu vandeniu ir kelias minutes paskrudinkite keptuvėje, kol įgaus riešutų aromatą. Tada santykiu 2:5 virkite vandenyje ar sultinyje 15-20 min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1539 kJ/368 kcal; riebalai - 6,01 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,71 g; angliavandeniai - 57,1 g, iš kurių cukrų - 1,34 g; baltymai - 14,1 g, druska - 0,01 g.

 


Ekologiški juodosios kynvos grūdai 5,50 EUR (500 g)

   

Šis produktas ne tik ypač vertingas, bet ir lengvai virškinamas. Jame itin mažai glitimo, todėl alergijos labai retos. Juodosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.

 

Paruošimas: kynvas šiek tiek pamirkykite šaltame vandenyje. Tuomet virkite vandenyje santykiu 2:5. Juodosios kynvos verda ilgiausiai, tad virkite 25-30 min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1539 kJ/368 kcal; riebalai - 6,10 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,7 g; angliavandeniai - 57 g, iš kurių cukrų - 1,4 g; skaidulinės medžiagos 7 g; baltymai - 14 g, druska - 0,01 g.


Ekologiški avižų grūdai 2,95 EUR (800 g)

   

Avižose gausu B grupės vitaminų, folio rūgšties, cinko. Šie grūdai ypač tinkami vaikų ar sergančių žmonių mitybai, kadangi avižų produktai pasižymi organizmą ir imunitetą stiprinančiomis, tonizuojančiomis, kraują gerinančiomis, šlapimą skatinančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, gydo depresiją ir nemigą. Valgant avižų produktus išsivalo organizmas, normalizuojasi medžiagų bei riebalų apykaita, mažėja svoris. Grūdai tinka įvairių patiekalų ruošimui ir daiginimui.


Paruošimas: Grūdus perplaukite ir užmerkite nakčiai. Ryte avižas perskalaukite ir virkite pasūdytame vandenyje 2 - 3 min. santykiu 1:2, išvirus palikite brinkti 20 - 30 min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1530 kJ/365 kcal; riebalai - 6,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 1,20 g; angliavandeniai - 56,00 g, iš kurių cukrų - 1,30 g; baltymai - 11,00 g, druska - 0,03 g.


Ekologiški spelta grūdai 2,95 EUR (800 g)

   

Spelta - itin tinkamas produktas dietinei ir mažų vaikų mitybai, o taip pat kaip papildas sergantiems ir norintiems greitai atgauti jėgas. Šie lukštiniai kvečiai turi daug organizmui svarbių amino rūgščių bei daug daugiau vitaminų ir mikroelementų, nei įprasta kviečimas. Tinka įvairių patiekalų ruošimui ir daiginimui.

 

Paruošimas: per naktį išmirkome, kad pradėtų dygti, ryte perplauname šaltu vandeniu ir santykiu 1:2 verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje iki 10 min. Galima dar šiek tiek paskrudinti orkaitėje, kad išsipūstų ir patiekti su uogiene, medumi ar kitais saldėsiais.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1415 kJ/338 kcal; riebalai - 2,43 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,41 g; angliavandeniai - 70,19 g, iš kurių cukrų - 6,82 g; baltymai - 14,57 g, druska - 0,02 g.


Ekologiški sorų grūdai 2,20 EUR (500 g)

   

Sorų kruopose gausu nepakeičiamų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląatelėms. Iš sorų verdamos košės ir sriubos, kepami naminiai gaminiai. Tai puikus dietinis produktas, kurio prieš gaminant nepamirškite perplauti vandeniu! Grūdai tinkami ir daiginimui.

 

Paruošimas: soras kelis kartus perplauname ir laikome vandenyje gerą pusvalandį, verdame vandenyje santykiu 2:5 arba piene santykiu 2:7. Patariama valgyti su cinamonu jei virėte piene, arba su žalumynais - jei vandenyje.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1582 kJ/378 kcal; riebalai - 4,22 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,72 g; angliavandeniai - 64,35 g, iš kurių cukrų - 0,0 g; baltymai - 11,00 g, druska - 0,01 g.

 

 


Ekologiški ruginiai miltai (800 g)

   

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1292 kJ/304 kcal; riebalai - 1,4 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,25 g; angliavandeniai - 64,3 g, iš kurių cukrų - 0,0 g; baltymai - 6,9 g, druska - 0,18 g.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiški kvietiniai miltai (800 g)

   

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1460 kJ/349 kcal; riebalai - 1,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,21 g; angliavandeniai - 74,2 g, iš kurių cukrų - 0,5 g; baltymai - 10,7 g, druska - 0,01 g.