Ekologiški grikiai 2,80 EUR (800 g)

   

Natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Tai idealus produktas organizmo valymui. Grikiai neturi glitimo.

 

Paruošimas: grikius keletą kartų perplauti šaltu vandeniu ir virti santykiu 1:2 apie 12 min. 

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1533 kJ/362 kcal; riebalai - 2.9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,61 g; angliavandeniai - 70,65 g, iš kurių cukrų - 2,02 g; baltymai - 13,2 g, druska - 0,04 g.

 

 


Ekologiški grikiai (neskrudinti) 2,80 EUR (800 g)

   

Neturintis glitimo produktas. Puikiai tinka košei, apkepams, paplotėliams, sriuboms. Tinkamas ir daiginimui. Daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Juos skanu dėti į salotas, kokteilius. Iš neskrudintų grikių galima gaminti kotletukus, juos valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu.

 

Paruošimas: žali grikiai yra termiškai neapdoroti, juose daugiau maistingųjų medžiagų, todėl patariama ne virti, o brinkinti. Tokius išbrinkintus grikius jau galite valgyti.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1497 kJ/353 kcal; riebalai - 3,06 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,65 g; angliavandeniai - 14,34 g, iš kurių cukrų - 0,92 g; baltymai - 8,27 g, druska - 1,3 g.

 


Ekologiškas kuskusas 2,20 EUR (500 g)

   

Kuskusas - tai greitai pagaminamos kvietinės kruopos, tinkamos saldžioms bei nesaldžioms košėms, troškiniams ir salotoms gaminti, garnyrui. Baltymų šaltinis, turintis mažai cukrų ir riebalų, gausu B grupės vitaminų (tiamino, niacino, B6, folatų, pantoteno rūgšties).

 

Paruošimas: kuskusą su vandeniu geriausia skiesti 2:3 santykiu. Pasirinktą kuskuso kiekį tiesiog užpilti verdančiu vandeniu ir leisti 10 min išbrinkti.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1481 kJ/349 kcal; riebalai - 0,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,1 g; angliavandeniai - 77,40 g, iš kurių cukrų - 0,8 g; baltymai - 12,0 g, druska - 0,0 g.

 


Ekologiškas bulguras 2,50EUR (500 g)

   

Bulguras - tai išskobtas kviečio vidurys. Paruoštos „bulgur" kruopos yra riešutų skonio, ilgiau kramtomos, pagal maistingumą turtingesnės už ryžius ar kuskusą, turi daugiau maistinių skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų: sudėtyje yra daug kalcio, fosforo, geležies.

 

Paruošimas: nuplauti bulgurą ir keliolika minučių jį pamirkyti šaltame vandenyje. Virti vandenyje santykiu 1:2 7-8 min, leisti dar 5 min pabrinkti.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1576 kJ/342 kcal; riebalai - 1,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,2 g; angliavandeniai - 63,4 g, iš kurių cukrų - 0,4 g; baltymai - 12,3 g, druska - 0,04 g.

 


Ekologiškos kvietinės kruopos 1,50 EUR (500 g)

   

Kvietinės kruopos - vienos iš tradiciškiausių ir vertingiausių kruopų, kuriose yra daug aminorūgščių, baltymų, B grupės vitaminų, kalio, kalcio, magnio ir fosforo. Šios kruopos puikiai tinka rytinei košei virti su džiovintais vaisiais ir riešutais, jas galima dėti į sriubas, apkepėles, kotletus, pudingus.

 

Paruošimas: kruopas pamirkyti šaltame vandenyje, virti vandenyje santykiu 1:3 apie 15min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1503 kJ/354 kcal; riebalai - 1,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,31 g; angliavandeniai - 74,05 g, iš kurių cukrų - 1,72 g; baltymai - 10,66 g, druska - 0,6 g.

 


Ekologiškos perlinės kruopos 1,50 EUR (500 g)

   

Perlinės kruopos - tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų. Tokios pilno grūdo kruopos yra puikus maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis, priešingai nei rafinuoti (perdirbti) ar dirbtinai praturtinti maisto produktai. Perlinėse kruopose gausu mineralinių medžiagų, tarp kurių yra kalio, kalcio bei magnio.

 

Paruošimas: prieš ruošiant, perlines kruopas pamirkyti vandenyje ir perskalauti šaltu vandeniu.Virti vandenyje santykiu 1:3 apie 15 min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1497 kJ/353 kcal; riebalai - 1,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,44 g; angliavandeniai - 74,01 g, iš kurių cukrų - 1,63 g; baltymai - 19,94 g, druska - 0,03 g.

 


Ekologiškos miežių kruopos 1,50 EUR (500 g)

   

Miežiai - pati seniausia žmonių auginama grūdinė kultūra. Tai puikus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Miežiuose yra praktiškai visų B grupės vitaminų, taip pat - vitamino A, D, E, PP.  Ši grūdinė kultūra pasižymi kalcio, cinko, mangano, geležies, fosforo, jodo, magnio gausa. Maždaug 6 % miežių sudaro ląsteliena, todėl virškinimo sistemai jie yra labai naudingi. Miežinė košė yra puikus energijos užtaisas visai dienai.


Paruošimas: prieš ruošiant pamirkyti ir perplauti šaltu vandeniu. Virti vandenyje santykiu 1:2 apie 5min., nemirkytas apie 30min.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1484 kJ/330 kcal; riebalai - 1,52 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,35 g; angliavandeniai - 72,66 g, iš kurių cukrų - 2,0 g; baltymai - 11,3 g, druska - 0,03 g.

 


Ekologiškas kukurūzų kruopos 2,20 EUR (500 g)

   

Dėl maistinės vertės ir galimybės įvairiai pritaikyti, kukurūzai yra viena iš populiariausių kultūrų visame pasaulyje. Kukurūzuose yra A, B1, B2 vitaminų, niacino ir mineralų: geležies, vario, fosforo bei magnio. Puikiai tinka garnyrui ar košei, apkepams, paplotėliams.

 

Paruošimas: kukurūzų kruopos verdamos labai dideliame kiekyje vandens santykiu 1:4 arba 1:5. Virti apie 20 min. nuolat maišant.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1511 kJ/361 kcal; riebalai - 3,86 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,54 g; angliavandeniai - 69,55 g, iš kurių cukrų - 0,64 g; baltymai - 3,86 g, druska - 0,0 g.