Puikios naujienos mūsų krautuvėlėje!

Savo lentynas praturtinome austriškais ekologiškais PLANET PURE gaminiais!
Visa Planet Pure kūrėjų idėja yra rūpintis ir tausoti mūsų odą, sveikatą bei aplinką.

Siūlome labai platų asortimentą, kurių SUDĖTINĖS DALYS YRA AUGALŲ PAGRINDU, kvapai išgaunami tik iš eterinių aliejų.
Netoleruojantiems kvapų ar hipoalergiškiems žmonėms, kūdikiams siūlomi bekvapiai hipoalerginiai valikliai ir skalbikliai.
Visi valikliai ir skalbikliai gaminami naudojant tik tas sudedamąsias dalis, kurios yra natūralios ir draugiškos gamtai.
Šiuo valiklius gamina žmonės su negalia, o produkcija kuriama rankomis.Planet Pure pakuotės yra patrauklaus dizaino,
o valiklių kiekiai juose optimalūs. Nedidelių pakuočių užtenka ilgam naudojimui, kadangi priemonės valo ir skalbia švelniai bei efektyviai.

 



Linkėjimai iš Bolivijos!

Šylant orams ir organizmui reikalaujant vitaminų su džiugsmu pristatome braziliškus (bertoletijos)  riešutus. Tai ypatingo skonio, ypač maistingi ir vertingųjų medžiagų kiekiu turtingi riešutai. Braziliški riešutmedžiai auga neužtvindytuose Brazilijos, Bolivijos ir Peru atogrąžų miškuose. Šie riešutai turi vitaminų, mineralų ir senėjimą stabdančių antioksidantų. Tai ir puikus mononesočiųjų riebalų rūgščių, padedančių reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, šaltinis. Ilgus šimtmečius bertoletijų riešutai buvo pagrindinis Amazonės gyventojų vartotas maistas. Bertoletijos puikiai tinka kaip užkandis, jos naudojamos salotoms ir desertams pagardinti. Braziliškus riešutus naudingiausia valgyti žalius, nekepintus, nesūdytus – jie išlaikę visas vertingąsias maistines savybes ir subtilų skonį. Linkime savo patiekalus pagardinti egzotika!



Du Medu NAUJIENLAIŠKIS

Nauji ekologiški sausainiai skaidriame įpakavime

Šį sezoną pristatome net 7-ių rūšių ekologiškus sausainius su nauju, skaidriu ir patogiu įpakavimu. Firminiai ir nepralenkiami „Du Medu" sausainiai, egzotiško skonio kokosiniai sausainiai, šventiniai vyšnių sausainiai, pagardinti razinomis avižiniu dribsnių sausainiai, becukriai ir praturtinti sėklomis sausainiai „Du Sveikuoliai", džiovinti „Sveikuolių" sausainiai ir maistingieji linų sėmenų sausainiai. Šie kepiniai tiks tiek kasdieniniam, tiek proginiam Jūsų stalui.




Dabar GRIKIAI pigiau

Tai natūralus dietinis produktas, turintis daugybę svarbių mikroelementų, vitaminų ir maistinių medžiagų. Juose yra visos amino rūgštys. Grikiai neturi glitimo. Nekepinti grikiai tinkami ir daiginimui. Daiginti grikiai ypač populiarūs žaliavalgiškoje (raw) mityboje. Juos skanu dėti į salotas, kokteilius. Iš neskrudintų grikių galima gaminti kotletukus, juos valgyti kaip saldžią košę su skystu medumi ar klevų sirupu. Tai idealus produktas organizmo valymui.


Naujiena - raudonosios pupelės

Dauguma net nepagalvotų, kad pupelės itin naudingas ir maistingas produktas. Pupelėse gausu krakmolo ir kitų angliavandenių bei baltymų, taip pat beveik visų organizmui būtinų naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, B6, PP, kalio, cinko ir vario. Šiose ankštinėse daržovėse gausu sieros, kuri padeda įveikti žarnyno infekciją, reumatizmą, bronchų bei odos ligas. Prieš verdant pupeles jas reikėtų mirkyti 2-10 val. Verdamos pupelės be druskos, o sūdoma tik baigiant virti. Kietame vandenyje pupelės verda ilgiau nei minkštame. Kad pupelės nesukeltų dujų kaupimosi, į jų patiekalus reikia įdėti dašio arba mėtos. Skanaus!

Dar viena naujiena iš Olandijos - smulkieji manai.

Manų kruopos - stambiai ar smulkiai malti kviečiai. Pastarieji yra labiausiai pasaulyje paplitusi grūdinė kultūra. Jie auginti daugiau nei prieš 10 tūkst. metų. Archeologų teigimu, jų kilmės vieta galima laikyti Artimuosius Rytus. Manus augino ir senovės egiptiečiai, romėnai bei kitos civilizacijos. Manų kruopos daug
 lengviau įsisavinamos. Manuose yra B grupės vitaminų, kalio, kalcio, fosforo, geležies, magnio ir cinko. Jos vertinamos dėl universalumo ir greito paruošimo. Tinka ne tik košėms, bet ir įvairiems kepiniams, kepamai mėsai ar žuviai apvolioti.Lengvai virškinamų manų kruopų patariama valgyti, kai sutrinka skrandžio ar žarnyno veikla, yra nusilpęs organizmas, atsigaunama po įvairių operacijų. Teigiama, kad manai naudingi sergantiesiems inkstų ligomis. Smagaus ekspermentavimo!


"ŽALIA LIETUVIŠKA ENERGIJA" sertifikatas

   


Juo užtikrinama, kad UAB "Du Medu" savo veikloje naudoja elektros energiją, 100% kurios yra pagaminama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

Naudodama elektros energiją iš AEI įmonė prisideda prie aplinkos, kurioje vykdo savo veiklą, tausojimo ir išreiškia savo požiūrį į šalies ekologines problemas.





Ar esate girdėję apie ČIJA (CHIA) sėklas?

   

Čija (pilnas lietuviškas pavadinimas “ispaninis šalavijas”) – juodai baltos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Tai yra vienas iš taip vadinamų super-maistų, kurio galite įsigyti ir mūsų krautuvėlėje, adresu Laisvės al. 86, Kaune.

Galingą jų maistingumą įrodo tai, kad sėklos turi:
• 8 kartus daugiau omegos-3 nei lašišoje;
• 5-6 kartus daugiau kalcio nei karvės piene;
• 3 kartus daugiau geležies nei špinatuose;
• 2 kartus daugiau kalio nei bananuose;
• 15 kartų daugiau magnio nei brokolyje;
• 2 kartus daugiau pluošto (fibre) nei sėlenų dribsniuose;
• 6 kartus daugiau baltymų nei raudonose (kidney) pupelėse;
• 4 kartus daugiau selenio nei sėmenyse;
• 9 kartus daugiau fosforo nei piene;
• kelis kartus daugiau antioksidantų nei mėlynėse;
• ir t.t.

Čija sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pati sveria. Tai užtrunka vos 10 minučių. Tad suvalgius mirkytų čijos sėklų, organizmas kurį laiką bus prisotintas vandens. Taip pat sėklos lengvai virškinamos, net jei praryjamos nekramtytos. Verta paminėti ir tai, kad jos išvalo susisenėjusias atliekas iš virškinamojo trakto bei turi daugybę kitų privalumų.
Chia sėklos puikiai tiks padažuose, kokteiliuose, pudinguose, ar tiesiog ant salotų ar duonos. Jų neutralus skonis nepakeis patiekalo skonio, tačiau pridės organizmui daug būtinų maistingų medžiagų ir mineralų.

Vartojimas:
optimaliausias kiekis suaugusiems – 1-2 šaukštai per dieną. Sėklas berkite į salotas, košes, kokteilius ar kitokius patiekalus arba ištirpinkite negazuoto vandens puodelyje (200 ml) ar bet kokiame gėrime. 4-6 mėn. kūdikiams – 1/2 arbatinio šaukštelio per dieną. Kūdikiams nuo 6 mėn. - 1 šaukštelis (~5 gramus) per dieną. Vaikams nuo 1 iki 5 metų – 2 šaukšteliai per dieną. Nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims – 1 šaukštas (~15 gramų) per dieną.

Plačiau apie čiją:
http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/chia-seklos-lietuvoje-nezinomos-pasaulyje-vartojamos-jau-4000-metu.d?id=60718317#ixzz2UZElSyFd


Kodėl turėtumėme rinktis ekologiškus džiovintus vaisius ir riešutus?

   

Džiovinti vaisiai gali tapti puikiu pagardu rytinei košei, sausiems pusryčiams ar kitiems patiekalams. Kartais jie netgi puikiai numalšina poreikį saldumynams ar pabūti cukraus pakaitalu jūsų mažyliams, tačiau...
Pirkdami „įprastus" džiovintus vaisius kartu su jais įsigyjate ir sulfitų, pesticidų (kurie naudojami auginimo procese), konservantų ir nežinia dar kokių trąšų, kuriomis buvo laistomi vaisiai augimo procese. Sudžiovinus vaisius ši chemija niekur nedingsta. Pesticidais laistomos ir riešutų plantacijos - taip siekiama užauginti vis didesnius jų kiekius.

 

Jei prižiūrite savo mitybą ir norite iš džiovintų vaisių ir riešutų gauti visas naudingąsias medžiagas, kviečiame apsilankyti mūsų krautuvėlėje, kur rasite sertifikuotų, ekologiškuose ūkiuose užaugintų „Du Medu" džiovintų datulių, slyvų, abrikosų, figų, razinų bei migdolų ir lazdyno riešutų.


Džiovinti vaisiai, kurie nėra apdirbti pesticidais, konservantais ar cukrumi, yra visiškai natūralūs ir nekenkia žmogaus sveikatai. Pasak medikų ir natūralaus gyvenimo būdo šalininkų, džiovintuose vaisiuose išlieka visos naudingos medžiagos, kurių yra šviežiuose. Įvairiuose šaltiniuose minima, kad saujelė riešutų kasdien gali tapti puikiu imuniteto stiprintoju, vitaminų šaltiniu, o džiovinti vaisiai - valyti organizmą, stiprinti širdį ir visą organizmą. Riešutuose ir džiovintuose vaisiuose gausu vitaminų ir mineralų.


Tik prisiminkite, kad prieš vartojimą džiovintus vaisius ir riešutus būtina gerai nuplauti (patartina apipilti verdančiu vandeniu).

 


Pristatytas ekologinių ūkių žemėlapis

http://www.vartotojai.lt/tausojantismaistas

Šiuo internetiniu adresu Lietuvos vartotojų institutas pristatė ekologinių ūkių žemėlapį, kuriame yra pavaizduoti Lietuvos ekologiniai ūkiai, turintys VšĮ „Ekoagros“ išduotą sertifikatą. Žemėlapis atnaujinamas 2 kartus per metus. Paiešką žemėlapyje galima vykdyti pasinaudojant raktiniais žodžiais, ūkio gaminama produkcija, veiklos sritimi arba teritorine priklausomybe.


SAULĖGRĄŽŲ DAIGAI - ENERGIJOS IR SVEIKATOS ŠALTINIS

   

Šie daigai - skanus ir labai naudingas maistas, turintis daug vitaminų, mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių junginių.
Juos galima valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti žalių kokteilių gamybai, spausti sultis.
Mūsų krautuvėlėje rasite saulėgrąžų daigų, išaugintų rankiniu būdu padėkluose, naudojant sertifikuotą ekologišką žemę be jokių organinių ar neorganinių trąšų.

Plačiau apie saulėgrąžų daigų naudą organizmui:
JAV mokslininkai teigia, kad saulėgrąžų daiguose gausu vitamino D, todėl jie labai naudingi akims. Jie ramina nervus ir normalizuoja rūgščių bei šarmų balansą virškinamajame trakte, normalizuoja kraujospūdį.
Harwardo visuomenės sveikatos institutas ištyrė, kad saulėgrąžų daigai - tai lecitino šaltinis. Šis fosfolipidas atsakingas už riebalų apytaką kraujyje. Saulėgrąžų daiguose gausu Alfa-linoleno rūgšties, žinomos kaip Omega-3 riebalų rūgštis. Ši riebioji rūgštis dalyvauja smegenų veikloje, skatina odos, plaukų ir kaulų atsinaujinimą. Saulėgrąžų daiguose du kartus daugiau baltymų nei špinatuose, aisbergo ar romaninėse salotose.


Jums ir Jūsų mažyliams siūlome šias ekologiškas sveikuoliškas gėrybes:

   

speltos, avižų, burnočių, kynvos, sorų grūdus;
grikių, ryžių, miežių, spelta, avižų, penkių grūdų dribsnius;
Basmati, Jasmin
ir apvaliuosius ryžius;

grikius, neskrudintus grikius, skaldytus grikius;
Mung ir sojos pupeles;
sezamo, saulėgrąžų, moliūgų sėklas;
linų sėmenis.

Jūsų patogumui šios prekės supakuotos mažose ir didesnėse pakuotėse.

Laukiame Jūsų krautuvėlėje „Du Medu“ Kaune, Laisvės al. 86 (priešais Centrinį knygyną).

 


Ekologiški sausainiai

"Du Medu" sausainiai
"Du Medu" sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Kokosiniai sausainiai
Vyšnių sausainiai
Vyšnių sausainiai

Kviečiame paskanauti maistingų ir labai skanių "Du Medu" sausainių, kurių sudėtis praturtinta avižiniais dribsnaiis, saulėgrąžų, sezamo ir moliūgų sėklomis.

 

Egzotiško skonio Kokosiniai sausainiai, turintys daug maistingų ir vertingų medžiagų. Nuo seno žinoma, kad kokosas - stiprus antioksidantas, jis labai naudingas plaukų ir kūno grožiui, unikali kokoso sudėtis greitina medžiagų apykaitą. Šis skanumynas tiks tiek rytmečio pusryčiams, tiek dovana svečiam.

 

Vyšnių sausainiai - tai subtilaus skonio maistingi sausainukai, pagardinti ekologiškomis džiovintomis vyšniomis. Tai sausainiai iš vaikystės - primena močiutės keptus naminius „roksus". Puikiai tiks Jūsų kasdieniam stalui ar švenčių progomis.


Avižinių dribsnių sausainiai
Avižinių dribsnių sausainiai
"Du Sveikuoliai"
"Du Sveikuoliai"
Linų sėmenų sausainiai
Linų sėmenų sausainiai

Avižinių drisbnių sausainiai yra trapūs, maistingais avižiniais dribsniais, pagardinti razinomis turtingi sausainiai - mėgstamas sveikata besirūpinančių pirkėjų gaminys. Šis natūralus produktas puikiai tiks prie kavos ar arbatos.

 

"Du Sveikuoliai" - maistingieji, becukriai sausainiai sveikuoliams, turtingi avižiniais dribsniais, razinomis, saulėgrąžų sėklomis, linų sėmenimis, pagardnti agavų siurpu. Tai puikus desertas prie arbatos ir vertingas užkandis skubantiems!

 

Netradicinio skonio sausainiai, pagaminti iš linų sėmenų, svogūnų, kmynų, moliūgų sėklų. Šie sausainiai - ne vien skanus ir maistingas užkandis. Linų sėmenyse yra aliejų, baltymų, vitamino A, angliavandenių, organinių rūgščių, fermentų. Tai vienos vertingiausių augalų sėklų, kurios padeda raminti virškinamąjį traktą, teigiamai veikia medžiagų apykaitą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, apsaugo nuo odos ligų ir kt.


Ekologiška plikyta penkių grūdų duona

   

Sumaišius kvietinius, ruginius miltus, saulėgrąžas, avižų kruopas ir  linų sėmenis išgaunama ypatingai malonų skonį ir aromatą turinti duona, galinti pasigirti maistine ir biologine verte.


Pasirinkę penkių grūdų duoną valgysite įvairiais komponentais praturtintą gaminį, kuris suteiks Jūsų organizmui energijos bei papildys jį vertingomis medžiagomis.


   

Ekologiška „Du Medu“ duona su medumi

Siūlome paragauti švelnaus skonio ruginės duonos, kuri kepama su ekologišku medumi.

Medus savo sudėtyje turi daug gliukozės, fruktozės, mineralinių medžiagų, geležies, vitaminų, o pati ruginė duona gali pasigirti ypatingai didele vertingų maistinių medžiagų įvairove.
Jos skonis itin artimas senovinei kaimiškai duonai.

Juodoje ruginėje duonoje yra beveik visko, ko reikia žmogaus organizmui: angliavandenių, baltymų, riebalų, mineralinių druskų bei vitaminų.


   

Ekologiška Tradicinė duona su kanapėm

Tradicinė duona su kanapėmis gali pasigirti ypatingai didele vertingų maistinių medžiagų įvairove, o saldžiarūgštis skonis labai pagyvina ir sužadina apetitą. Mėgaujantis šiuo gaminiu, duonoje esančios kanapių sėklos smagiai "žaidžia" tarp dantukų taipogi organizmas įsisavina daug vertingų medžiagų kaip: omega 6 ir omega 3 riebiąsias rūgštis, baltymus, vitaminus A, E, D ir didžiąją dalį B grupės vitaminų. Taip pat jos turtingos natrio, kalcio, dietinių skaidulų ir geležies. Reguliarus kanapių sėklų vartojimas gali padėti palaikyti gerą sveikatos būklę.