Ekologiškas bazilikas smulkintas 0,99 EUR (20 g)

   

Gardus baziliko aromatas yra neatskiriamas nuo Viduržemio jūros regiono virtuvės, bet šį regioną augalas pasiekė iš tropinio klimato Azijos ir Afrikos kraštų. Lietuvoje geriausiai pažįstame kvapųjį baziliką žaliais arba raudonais lapeliais. Bazilike ypač gausu vitaminų K ir A, mangano, magnio. Šis augalas visapusiškai naudingas žmogaus organizmui. Tai nepakeičiamas prieskonis Viduržemio pajūrio kraštų virtuvėje. Salotoms, makaronų padažams, mėsos ir žuvies patiekalams jis suteikia specifinį skonį. Bazilikas ypatingai gerai dera su pomidorais.

 

 

 


Ekologiškas raudonėlis smulkintas 0,99 EUR (20 g)

   

Raudonėlis pirmiausia asocijuojasi su itališka virtuve, tačiau plačiai naudojamas ne tik Viduržemio jūros regione. Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti, ypač dažnai naudojamas kaip picos prieskonis. Jie puikiai dera su daugeliu kitų prieskonių - ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais.

 

 

 

 

 


Ekologiški kvapnieji pipirai malti 0,99 EUR (30 g)

   

Kvapniųjų pipirų kvapas atsiskleidžia juos sumalus, jie yra saldaus vaisių kvapo ir švelnaus gvazdikėlių prieskonio. Kvapieji pipirai dera prie žuvies, veršienos, kiaulienos, jautienos, avienos patiekalų, taip pat patiekalų iš gūžinių ir lapinių kopūstų, svogūnų, jais tinka paskaninti šviesius padažus. Taip pat gali būti vartojami ir pyragams bei desertams. Prie kvapiųjų pipirų tinka juodieji, baltieji pipirai, muskatas, laurų lapai, Kajeno pipirai, vanilė, imbieras ir raudonėliai.

 

 

 

 


Ekologiškas rozmarinas 0,99 EUR (30 g)

   

Prieskonis dažniausiai naudojamas Viduržiemio jūros regiono virtuvėje. Jo stiprus aitrus skonis primena pušų sakus. Naudokite saikingai! Reikia troškinti kartu su maistu ne mažiau kaip 10-15 minučių. Tinka patiekalams iš avienos, laukinių paukščių ir paukštienos, kepenų ir inkstų, vegetariškiems patiekalams, marinatams, padažams iš raudonojo vyno, braškiniams desertams.

 

 

 

 

 


Ekologiški garstyčių milteliai 0,99 EUR (30 g)

   

Garstyčių miltelius naudokite kaip prieskonius mėsos, žuvies ir vegetariškiems patiekalams. Puikiai tinka indiškiems patiekalams ir garstyčių mišiniams gaminti, marinatams ruošti, tinkamas priedas įvairiems padažams, sumuštiniams gardinti, sriuboms, daržovių troškiniams, raugintiems kopūstams. Garstyčios dera prie visų pikantiškų valgių. Tik skysčiuose ir riebaluose atsiskleidžia tikrasis garstyčių skonis ir aromatas. Sausi garstyčių milteliai neturi nei kvapo, nei skonio.

 

 

 

 


Ekologiška citrinžolė malta 0,99 EUR (30 g)

   

Tikrąja citrinžole paskaninami ir aromatizuojami troškiniai, vištienos, kiaulienos, jautienos valgiai, sriubos, žuvis ir vėžiagyviai, marinatai, salotos. Jos tinka dėti į konservus. Puikiai dera su kokoso pienu, ypač gaminant vištienos, žuvies ar kitų jūros gėrybių valgius. Citrinžolė dedama į mėsos ir žuvies sultinius- ne tik paskanina, bet ir nuskaidrina sultinį.

 

 

 

 

 

 


Ekologiški čili milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Čili yra svarbiausia indų virtuvės sudedamoji dalis. Tai populiarus prieskonis, kuris yra daugelio Indijos karių, sriubų ir padažų pagrindas. Plačiai naudojamas ir meksikiečių virtuvėje. Čili milteliai gali suteikti viliojančią spalvą ir skonį bei aštrumo bet kokiam patiekalui. Dažnai naudojami marinatams, gaminant prieskonių mišinius.

 

 

 

 

 

 


Ekologiški ciberžolių milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Ciberžolė, dar kartais vadinama kurkuma, dažnai aptinkama marinatų, prieskonių mišinių sudėtyje. Labai tinka paukštienos, žuvies, ryžių, makaronų ir kiaulienos, jūros gėrybių patiekalams, salotų padažams gaminti, taip pat norint suteikti patiekalui šiltą aromatą ir geltoną spalvą. Dėl pastarosios savybės ciberžolės nuoviras gali būti naudojamas kaip natūralus dažas Velykų margučiams suteikiantis ryškią geltoną atspalvį.

 

 

 

 

 


Ekologiškas karis 1,95 EUR (30 g)

   

Karis yra prieskonių mišinys, kurio pagrindas ciberžolės šaknis. Jis naudojamas labai plačiai, tinka žuvies, mėsos, daržovių patiekalams, o kartais juo tiesiog paskaninami ryžiai, be to, šie prieskoniai juos nudažo geltona spalva. Karis taip pat naudojamas gėrimų aromatizavimui ir spalvos pakeitimui.

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas imbieras maltas 1,95 EUR (30 g)

   

Maltas imbieras naudojamas kepiniuose, desertuose, plaktoje grietinėlėje, leduose ir su vaisiais, taip pat šaltuose ir karštuose gėrimuose. Jis puikiai tinka keptai kiaulienai ir šonkauliukams pagardinti. Suteikia Rytietišką skonį patiekalams iš vištienos, grybų, kopūstų, žuvies ir vėžių, taip pat marinatams. Imbieras yra daugelio prieskonių mišinių ingredientas, pavyzdžiui, indiškojo „curry". Imbieras lengvina maisto įsisavinimą, suteikia jam aštraus skonio. Jo deda į sausainius, keksus, meduolius, sriubas (ypač į sriubas su bulvėmis ir pupelėmis ar žirniais), į visus ryžių ir daržovių patiekalus.

 

 

 


Ekologiškos paprikos saldžios 1,95 EUR (30 g)

   

Salžioji paprika- puikus vištienos, mėsos, žuvų, vegetariškų ir kiaušinių patiekalų prieskonis. Gardinamiems patiekalams suteikia gražią spalvą. Malta saldžioji paprika naudojama troškiniams, kepsniams, ant grotelių kepamai mėsai, jūros gėrybių sriuboms pagardinti. Dažnai beriama į makaronų patiekalus, pomidorų valgius, farširuotus gaminius, padažus.

 

 

 

 

 

 


Ekologiški juodieji pipirai malti 1,95 EUR (30 g)

   

Juodieji pipirai ne veltui vadinami juodaisiais prieskonių karaliais. Jie ne tik populiariausias ir universaliausias prieskonis, kuriuo galima gardinti beveik visus patiekalus, bet ir puiki gydomoji ir organzimą stiprinanti priemonė. Pipirai pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, padeda kovoti su infekcijomis, juose gausu skaidulų, vitamino C ir K, mangano. Juodieji pipirai ne tik paaštrina patiekalą, bet ir paryškina kiekvieno produkto skonį bei kvapą, todėl jų dedama beveik į visus patiekalus, net ir desertus. Jais gardinamos visos salotos, daržovių ir mėsos sriubos, mėsos ir žuvų gaminiai. Pipirų dedama ruošiant marinatus, kepant, verdant ar tiesiog barstoma ant paruošto patiekalo.

 

 


Ekologiškas cinamonas maltas 1,95 EUR (30 g)

   

Cinamonas - vienas seniausių prieskonių. Puikiai tinka gardinti obuolių pyragus, pienišką ryžių sriubą. Verta išbandyti ir su maltos mėsos patiekalais. Cinamonu pagardintas viščiukas ar vištienos patiekalas bus neprilygstamo skonio ir apetitą keliančios spalvos. Puikus prieskonis kepiniams, desertams, košėms, ledams, vaisių salotoms, vištienos ir kiaulienos patiekalams gardinti.

 

 

 

 

 


Ekologiški kepimo milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Kepimo milteliai yra sodos ir rūgšties bei krakmolo mišinys. Jų sudėtyje esant rūgštis pati neutralizuoja nemalonų natrio bikarbonato poskonį, dėl to nebūtina papildomai dėti rūgščių produktų, kaip kepant vien tik su soda. Kepimo milteliai tiks maišant tešlą su pienu ar vandeniu. Dažniausiai naudojami pyragaičiams, tortų pagrindams, sausainiams, trapiai tešlai ir kitiems kepiniams ruošti.

 

 

 

 

 


Ekologiškas vanilinis cukrus 1,95 EUR (30 g)

   

Vanilinis cukrus- gaunamas, sumaišius granuliuotą cukrų su vanilės milteliais ar ekstraktu. Kaip ir vanilė, naudojamas konditeriniams gaminiams, uogienėms, ledams, saldiems padažams, desertams, dedamas į gėrimus. Labai tinka pabarstyti kepinių, sausainių ar desertų paviršių.

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas nerafinuotas cukranendrių cukrus 3,90 EUR (500 g)

   

Rudąjį cukrų, garsėjantį aukšta kokybe ir unikaliu skoniu, iš kitų produktų labiausiai išskiria spalva. Ją lemia gamybos technologija, kuomet nepašalinti natūralaus cukranendrių sirupo likučiai, suteikdami turtingą aromatą ir skonį, nudažo cukranendrių cukrų rusvo aukso spalva. Cukranendrių cukrus naudojamas ne tik arbatai ar kavai gardinti. Jis puikiai tiks desertams, ledams, kepiniams, prieskoniams, salotų užpilams, marinatams bei padažams pagardinti ir puošti, taip pat suteikia produktams papildomo aromato ir pagerina spalvą.

 

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1680 kJ/400 kcal; riebalai - 0,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,0 g; angliavandeniai - 99,5 g, iš kurių cukrų - 99,5 g; baltymai - 0,5 g, druska - 0,0 g.