Ekologiškas nerafinuotas cukranendrių cukrus 3,90 EUR (500 g)

   

Rudąjį cukrų, garsėjantį aukšta kokybe ir unikaliu skoniu, iš kitų produktų labiausiai išskiria spalva. Ją lemia gamybos technologija, kuomet nepašalinti natūralaus cukranendrių sirupo likučiai, suteikdami turtingą aromatą ir skonį, nudažo cukranendrių cukrų rusvo aukso spalva. Cukranendrių cukrus naudojamas ne tik arbatai ar kavai gardinti. Jis puikiai tiks desertams, ledams, kepiniams, prieskoniams, salotų užpilams, marinatams bei padažams pagardinti ir puošti, taip pat suteikia produktams papildomo aromato ir pagerina spalvą.

 

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1680 kJ/400 kcal; riebalai - 0,0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,0 g; angliavandeniai - 99,5 g, iš kurių cukrų - 99,5 g; baltymai - 0,5 g, druska - 0,0 g.


Ekologiškas bazilikas smulkintas 0,99 EUR (20 g)

   

Gardus baziliko aromatas yra neatskiriamas nuo Viduržemio jūros regiono virtuvės, bet šį regioną augalas pasiekė iš tropinio klimato Azijos ir Afrikos kraštų. Lietuvoje geriausiai pažįstame kvapųjį baziliką žaliais arba raudonais lapeliais. Bazilike ypač gausu vitamino K, taip pat vitamino A, mangano, magnio. Norėdami praturtinti mitybą, valgykite kuo daugiau šviežio baziliko, o patiekalus skaninkite šiuo prieskoniu prieš pat gaminimo pabaigą - taip skonis bus ryškiausias. Tegiamas baziliko poveikis sveikatai dažnai minimas moksliniuose tyrimuose, nagrinėjančiuose baziliko sudedamąsias medžiagas. Dėl savo sudėtinių savybių bazilikas turi priešuždegiminį, antibakterinį, raminantį poveikį. Šis augalas visapusiškai naudingas žmogaus organizmui.

 


Ekologiškas raudonėlis smulkintas 0,99 EUR (20 g)

   

Raudonėliai nuo seno naudojami kaip prieskoniai padažams ir sriuboms, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalams pagardinti. Jie puikiai dera su daugeliu prieskonių - ypač su bazilikais, juodaisiais pipirais, rozmarinais ir mairūnais.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiški kvapnieji pipirai malti 0,99 EUR (30 g)

   

Kvapnusis pipiras dažnai vartojamas gaminant tokius patiekalus, kaip- žuvis, mėsa, prieskoniai, vynas, žvėriena ar net šokoladas. Kvapnusis pipiras yra bene labiausiai paplitęs prieskonis virtuvėje.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas rozmarinas 0,99 EUR (30 g)

   

Rozmarinas tradiciškai buvo naudojamas virškinimo trakto nusiskundimams lengvinti, kovai už uždegimais, bakterijomis organizme bei nuotaikai gerinti, Rozmarinas padeda išvalyti kepenis ir pagerinti tulžies pūslės veiklą, gerina atmintį.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiški garstyčių milteliai 0,99 EUR (30 g)

   

Garstyčių milteliai - natūrali ir universali priemonė, kurią verta išmėginti savo namuose švarai palaikyti, patiekalams gardinti ar grožiui puoselėti. Marinuokite mėsą, naudokite kaip kaukę nuo plaukų slinkimo, plaukite indus, pašalinkite nemelonius kvapus, gardinkite patiekalus, naudokite marinatams.

 

 

 

 

 

 


Ekologiška citrinžolė malta 0,99 EUR (30 g)

   

Šviežia ir džiovinta citrinžolės žolė dedama į vištienos, kiaulienos, jautienos troškinius. Ji dedama į mėsos ir žuvies sultinius- ne tik paskanina, bet ir nuskaidrina sultinį. Jos dedama į žuvies ir jūros gėrybių patiekalus, bei marinatus, padažus, konservus, kario pastas. Citrinžolę galima derinti su kokoso pienu. Ji švelniai mažina arterinį krauspūdį, veikia antiseptiškai.

 

 

 

 

 

 


Ekologiški čili milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Aitrieji pipirai turi antiuždegiminių, antialerginių, antigrybelinių ir dirglumą mažinančių ypatybių. Juose yra vitaminų A, B6, C, beta karotino, magnio ir kalio. Pagrindinė augalo veiklioji medžiaga yra kapsicinas, kurio nauda sveikatai nenuginčijama.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiški ciberžolių milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Ciberžolė - tai daugiametis imbierų šeimos augalas, augantis pietvakarių Indijoje. Šalia plačiai žinomų su uždegimu kovojančių savybių, vėžio rizikos mažinimo, organizmo valymo savybių, tyrimai atskleidžia naujas ciberžolės savybes, tokias kaip kognityvinės funkcijos gerinimas, cukraus kiekio kraujyje reguliavimas, inkstų funkcijos palaikymas, kai kurių artrito formų lengvinimas. Ciberžolė laikoma vienu iš efektyviausių vaistinių augalų

 

 

 

 

 


Ekologiškas karis 1,95 EUR (30 g)

   

Karis yra prieskonių mišinys, kurio pagrindas ciberžolės šaknis. Karis naudojamas labai plačiai, tinka žuvies, mėsos, daržovių patiekalams, o kartais juo tiesiog paskaninami ryžiai. Be to, šie prieskoniai ryžius nudažo geltona spalva.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas imbieras maltas 1,95 EUR (30 g)

   

Imbieras - gana specifinio skonio daugiametis žolinis augalas. Spėjama, kad lotyniškasis jo pavadinimas „Zingiber" iš sanskrito kalbos reikštų „raguota šaknis". Puiki priemonė nuo daugelio alerginių odos ligų ir bronchinės astmos. Labai stiprus antioksidacinis ir raminamasis poveikis. Maistas su imbieru yra lengvesnis, geriau įsisavinamas. Prieskonis suteikia kiek aštroką skonį. Reguliarus nedidelio imbiero kiekio su maistu vartojimas pakelia kūno vidaus temperatūrą, pagerina apetitą, stimuliuoja virškinimą ir skrandžio sulčių išsiskyrimą, efektyvus gydant skrandžio opas.

 

 

 


Ekologiškos paprikos saldžios 1,95 EUR (30 g)

   

Į saldžiosios paprikos sudėtį įeina: vitaminai C, B1, B2, B3, E, PP, P, karotinas, daugiau nei 90 proc. vandens, fruktozė, gliukozė, ląsteliena, baltymai, nikotino rūgštis, mikroelementai (natris, geležis, kalis, kalcis, cinkas, magnis, jodas, silicis, fosforas). Paprika pasižymi daugeliu gydomųjų savybių, todėl liaudies medicinoje yra itin vertinama. Rekomenduojama valgyti papriką sergantiems širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis, diabetu, edema, dermatitu, anemija, taip pat kuomet kankina nemiga.Paprika stimuliuoja skrandžio ir kasos veiklą, sumažina kraujo spaudimą, skystina kraują, užkerta kelią trombų susidarymui. Saldžioji paprika padeda išvengti astmos priepuolių, padeda kovoti su bronchitu, gerina kvėpavimą ir mažina onkologinių susirgimų riziką.

 


Ekologiški juodieji pipirai malti 1,95 EUR (30 g)

   

Juodieji pipirai - ne tik populiariausias ir universaliausias prieskonis, kuriuo galima gardinti beveik visus patiekalus, bet ir puiki gydomoji ir organzimą stiprinanti priemonė. Pipirai pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu, padeda kovoti su infekcijomis, juose gausu skaidulų, vitamino C ir K, mangano.

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas cinamonas maltas 1,95 EUR (30 g)

   

Kadaise cinamonus, gvazdikėlius ir kitus prieskonius svėrė juvelyrinėmis svarstyklėmis kaip auksą. Bet ar žinote, kad tai ne tik puikus prieskoniS? Mažina skausmą, stabdo kraujavimą ir didina lytine potenciją, padeda sergant diabetu, mažina kraujo krešumą ir uždegiminius procesus, vienas stipriausių antioksidantų, mažina cholesterolį ir gliukozės kiekį kraujyje.

 

 

 

 

 

 

 


Ekologiški kepimo milteliai 1,95 EUR (30 g)

   

Kepimo milteliai yra tos pačios sodos ir rūgšties bei krakmolo mišinys. Jų sudėtyje esant rūgštis pati neutralizuoja nemalonų natrio bikarbonato poskonį, dėl to nebūtina papildomai dėti rūgščių produktų, kaip kepant vien tik su soda. Kepimo milteliai tiks maišant tešlą su pienu ar vandeniu.

 

 

 

 

 

 


Ekologiškas vanilinis cukrus 1,95 EUR (30 g)

   

Vanilinis cukrus- gaunamas, sumaišius granuliuotą cukrų su vanilės milteliais ar ekstraktu. Kaip ir vanilė, naudojamas konditeriniams gaminiams, uogienėms, ledams, saldiems padažams, desertams, dedamas į gėrimus. Labai tinka pabarstyti kepinių, sausainių ar desertų paviršių.